Om meg

Mitt strikkeeventyr

Jeg er en oslojente født i 1997, og strikkeeventyret mitt startet allerede tidlig på barneskolen, hvor jeg skulle strikke en sovepose til dukken min. Utålmodig som jeg var ble jeg ikke ferdig, og det ente opp som et sitteunderlag/rumpevarmer til mamma. Jevnlig tok jeg frem strikkepinnene for å strikke et skjerf, det var ikke spesielt spennende så de ble aldri ferdige. En dag hadde søsteren min sett en superenkel genser hun skulle strikke. Jeg hermet og strikket en lik, det var pinne 12, gikk superfort og jeg fikk det til. Etter det var jeg optimistisk og begynte på en Mariusgenser. Jeg husker jeg gikk i strikkebutikken i 2017, og butikkdamen så spørrende på meg når jeg sa jeg skulle strikke en Mariusgenser uten noe annen erfaring. Det tok noen måneder, men jeg fikk det til!

Høsten 2019 var jeg i Nord-Norge på besøk hos kjæresten, og hadde lyst til å lage en skikkelig fargerik gladgenser. Jeg søkte opp ulike strikketeknikker og kom over sjømannsbobler. Jeg kjøpte inn noen spreke farger på den lokale strikkebutikken på Setermoen. Det var ingen strikkelapp, det var rett på selve genseren. Jeg delte bilder underveis og responsen var god, på tross av at det var en typisk sommergenser. Før jeg lanserte Bobleglede bestemte jeg meg for å åpne egen nettside, så slapp jeg å sende e-post til en og en.

Tusen takk til alle dere som kjøper strikkeoppskrifter av meg, hvert salg er alltid like stas og gir meg masse motivasjon!
"Runastrikk"  førte også til at jeg sluttet på lærerstudiet, og fikk jobb som innholdsprodusent - hvor jeg kan gjøre det jeg liker best hver dag – å være kreativ! 


Etter dette fikk jeg strikkedilla, og opprettet en Instagram som en dagbok. jeg strikket ikke mer enn 2-3 oppskrifter av andre, før jeg begynte på mine egne. 

Jeg bestilte inn over 20 nøster med masse fargerikt garn, uten noe plan. Satte de sammen og begynte bare å strikke en jakke. Da ble Runajakka lagd, og jeg la ut bilde på Instagram og fikk overveldende respons. Folk lurte på hvilken oppskrift det var. Det var skikkelig stas og overraskende. Jeg husket ikke hva jeg hadde gjort, så måtte sette med ned og strikke en til, og skrive ned. Det første utkastet av oppskriften hadde ikke strikkefasthet en gang. Jeg skjønte ikke viktigheten av det, så gadd ikke lære meg det. Jeg kjørte vipps og epost hele sommeren, og tjente nok til å ha en fin sommerferie som student.